misija

Adriatik je osnovan sa idejom da pruži najbolji mogući sportski sadržaj, kako u Srbiji tako i u okruženju na malo moderniji, edukativniji i inovativniji način.

Misija

Naša misija je da sportsko novinarstvo a i sam sport učinimo boljim i zanimljivijim. Mislimo da je čitava kultura konzumiranja sporta i sportskog novinarstva pogrešna i ne zbog toga što su tamo neki Amerikanaci, Britanci ili Španci pametniji i sofisticiraniji od nas, već zato što njihovi mediji mnogo više ulažu i rade na kreiranju kvalitetnog sadržaja i edukovanju javnosti.

Vizija

Vizija/cilj sajta i plarforme je da okupi telentovane ljude iz Srbije i okruženja, zajedno radimo na kreiranju modernog sadržaja i da kroz nekoliko godina ljudi sa ovih prostora ne moraju da idu na američki sajt, britanski podkast ili španski jutjub kanal kako bi konzumirali kvalitetno sportsko novinarstvo.

Vrednosti

Kreativnost

Kod nas ne postoji glupo pitanje ili glup predlog. Ok, tehnički postoji ali ćemo uvek čuti i prodiskutovati o svakoj ideji. Podstiču se originalnost i razmišljanje van okvira standardnog, staroškolskog novinarstva.

Odgovornost

Svaki član tima snosi određenu dozu odgovornosti - da li se radilo o odgovaranju na komentare, proverivanju izvora informacija, unapređenju sadržaja ili čežnji za dostizanjem visokih standarda koje smo sebi postavili. Svako od nas stoji iza svojih reči i svojih dela.

Iskrenost

Nema laži, nema prevare. Kratko i jasno. Laž je breme. Istina oslobađa.

Ukoliko ste se zapitali “A objektivnost” jer ipak smo medij - odgovor je ne. Jedna od želja svih nas u Adriatiku je da se sadržaj predstavi na malo drugačiji način, kroz oči posmatrača i oči navijača. Tako da ukoliko jedan od tekstova napiše navijač Real Madrida, nemojte se ljutiti ukoliko u tekstu prepoznate malo više ljubavi i strasti prema tog klubu.